ux-design Wapp Media

Helt plötsligt börjar 2018 närma sig med stormsteg och jag började fundera på vad vi kan förvänta oss för nya webbdesign trender under nästa år. Så jag gjorde slag i saken och började trendspana inom webbdesign och webbutveckling.

Webbdesign under 2018 kommer att vara enklel men kraftfull, optimerad för mobila enheter och ha användarupplevelsen, UX-design i fokus. Var inte rädd för att använda ljusa bakgrunder med mycket luft runt texter och bilder. Låt layouten vara oregelbunden fast i ett ordnat flöde. Använd stora och djärva typsnitt som verkligen syns, gärna med andra typsnitt än webbstandard. Använd gärna enklare animationer på olika objekt samt olika mikro-interaktioner som t.ex. formulär eller varför inte en chattfunktion för att få en mer dynamisk och händelserik hemsida.

Med dagens högupplösta skärmar måste du dessutom ha kvalité på dina bilder och gärna egna bilder och inte bilder från olika bildbanker. Till logotyper och symboler kan du nu använda skalbar vektorgrafik, SVG. Vektorgrafik har funnits länge i den grafiska branschen, fast på webben är det relativt nytt. Wapp Media hjälper gärna sina kunder med SVG logotyper till deras WordPress sajter.

Vill du veta mer om 2018 års webbdesign trender rekommenderar jag att du läser mer på Digital Marketing Institute. De har en utförlig artikel med 11 webbdesign trender inför 2018 som de påstår ge “ökat engagemang och högre konverteringsfrekvens”.

Pin It on Pinterest